2009. június 5., péntek

Milyen mosószert használjunk?!!!


Mivel a gyártó nagyon minimális infót ad a mosáshoz így sajna a saját bőrömön kellett kitapasztalni és más hasonló anyagú pelust gyártó cég mosási tanácsaiból kellett kihámozni,hogy mik is azok a szerek amikkel nem ártunk a pelusoknak!
Ezt most megosztom veletek is!
Na voltam a DM-ben mosószertanulmányozáson és arra jutottam,hogy a rózsaszín flakonos ami az egyik tuti(DenkMit fresh sensation)-ebben semmi szappantartalom nincsen és még a Dreftmosógél amiben nincsen.Valamint amit én is használok a Frosch mosóbalzsam(gyapjúhoz és finomkelméhez)

Tehát arra figyeljetek,hogy a szappantartalom ne legyen több 5%-nál

A betéteket átlehet dörgölni a DM-es DenkMit Gallseife-el(ökörepeszappan)ez kiszedi a sárgaságot és nem marad foltos!De a napocska is nagyon jó folt eltávolító és fertőtlenítő!
Mellékelek egy képet is róla,mert álltalában nemtudják az ott dolgozók,hogy mit keresünk és rávágják hogy sosem volt ilyenük:-(
DM-es folttisztító szappan néven szerepel egyébként!Ha valakinek bambuszos pelusa van az meg arra figyeljen,hogy ne tartalmazzon cellulázt!!

 

4 megjegyzés:

 1. Szia Gyöngyesz!

  A mosással kapcsolatban lenne néhány kérdésem... már a mamamin is érdeklődtem, de még nem nyugodtam meg teljesen :).
  Mosószódát azért nem lehet, mert szappant képez és eltömíti a polárt? Ezt írta valaki ott. De azt is, hogy ilyenkor mosószeres vízbe kell áztatni és rendbe jön. Van erről tapasztalatod?
  Mi a helyzet a mosóporokkal? Nem tudsz véletlenül olyat, ami jó ezekhez a pelusokhoz? (Jobban kedvelem őket, mint a folyékonyakat.)
  Sokan írták ott, hogy Almawinnel, vagy Ecoverrel mosnak, de azoknak nagy része növényi szappan. Vagy az nem gond?

  Előre is köszönöm:
  K.

  VálaszTörlés
 2. Szia Kalloni!

  Igen ezért nem ajánlott a mosószóda használata!Nem mosószeres,hanem mosogatószeres vízben!!!
  Tapasztalatom nincs,mert még nem volt rá szükségem,de ismerek olyan illetőt akinek már volt rá szüksége és működött neki a dolog.
  Van olyan anyuka aki a pelusokhoz is Arielt használ a lényeg hogy a szappantartalom 5%alatt legyen és ha por akkor mosás előtt felkell oldani egykis langyivízzel,mert a mosópor szemcsék a textília polusai közt maradhat és kipirosodik a popsi!!!

  Ha van még valami ami nam tiszta csak kérdezz bátran!

  Üdv,Gyöngyi

  VálaszTörlés
 3. Elnézést, hogy beleszólok, a mosódiót próbáltátok már? Szerintem működőképes, és nagyon bőrbarát! a www.kataboltja.com oldalon találtok infókat!
  Üdv. Fagor mintabolt

  VálaszTörlés
 4. Kedves Fagor mintabolt!

  Felhívnám a figyelmed hogy a mosódió=tömény növényi szappan!
  Namár most mint a leírásban is szerepel a szappantartalom nem lehet magasabb 5%-nál.
  Sajnos volt már rá eset hogy hiába adom a pelusok mellé a mosási leírást sokan nincsenek tisztában a mosódió "összetételével" és elkezdik vele mosni ,aztán engem keresnek hogy nem jók a pelenkák ,mert álandóan ázik a gyerek!
  Nem csoda,ha eltömődik a polár pólusai hogy ereszt a pelus és nem beszívja az anyagot!

  VálaszTörlés